Upload video to used equipment listings

6 tipp remek videók készítéséhez az online eladásra hirdetett használt gépek bemutatásához

0

A legjobb, bevált módszerek nehézgépek hirdetői számára

Egy használt traktor, kotró, teherautó vagy bármely más gép online meghirdetése manapság gyors folyamat. Mindössze pár percbe telik az adatok feltöltése egy géphirdetés feladásához. A vásárlók szinte azonnal láthatják is az elkészült hirdetést az online piactereken és apróhirdetési oldalakon.

De bármilyen gyors és egyszerű is egy hirdetés feladása, érdemes figyelni néhány olyan fontos részletre, mely megnövelheti a gép eladásának esélyét. Jó minőségű fotók, korrekt és reális ár, minden fontos infó – ha mindez rendben van, mit tehetünk még?

A leendő vevő első találkozása egy hirdetéssel az a pillanat, mikor megtalálja azt. Az első benyomás az esetek többségében döntő tényező a folyamat későbbi alakulásában: felkeltheti, megnövelheti az érdeklődést, vagy éppen teljesen megszüntetheti azt. Ezért rendkívül fontos a hirdetés minősége, a lehető legtöbb információ – és ezért érdemes videót is feltölteni, mikor eladásra kínálunk egy gépet vagy járművet.

Videó a spanyol Ecoglobal Machinery cég eladó Liebherr A904c gumikerekes kotrójáról a Mascuson

A statisztikák szerint napjainkban a videó a leginkább használt médiatartalom

A Forbes szerint napjainkban a videó a legtöbbet „fogyasztott” és leginkább meggyőző online csatorna. A Forbes cikkében hivatkozott tanulmány résztvevőinek 79% -a a videohirdetéseket találja a leginkább relevánsnak. Számottevő többség jelentette ki, hogy egy termék vagy szolgáltatás megismerésénél a videók megtekintését részesítik előnyben (74%) a fényképekkel (13%) vagy cikkekkel, leírásokkal (13%) szemben.

Mindezek mellett a COVID-19 terjedésének visszaszorítását célzó korlátozó intézkedések idején a telephelyek helyszíni látogatása nem javasolt. Ennek fényében az eladó gép vagy jármű videón való bemutatása még fontosabb, és igencsak megéri a fáradságot.

Tehát nézzük meg, hogyan készíthetők nagyszerű videók az eladó gépekről az online hirdetéshez, hogyan kelthetjük fel a vásárlók érdeklődését úgy, hogy ne menjenek tovább a hasonló ajánlatokra!

Íme 6 tipp figyelemfelkeltő videó készítéséhez az eladó gépről vagy járműről:

  1. Teremtse meg az optimális körülményeket: napsütéses nap, tisztességes megvilágítás, tiszta, rendezett gép, elegendő hely a körbejáráshoz
  2. Hang be! Próbálja meg viszonylagos csendben felvenni a videót, ugyanakkor mindenképpen kapcsolja be a gép/jármű motorját, hogy a vásárlók egyértelműen hallják a járó motor hangját. Néhány hasznos tényt, infót is elmondhat a gépről röviden, egyszerűen.
  3. Célszerű fekvő módban (landscape) készíteni a felvételt, így több részlet kerülhet a képbe; különösen a nagy gépek férnek el jobban a fekvő videókban.
  4. Videó rögzítése közben lassan mozgassa a kamerát vagy a telefont, hogy a néző részletes képet kaphasson a gépről/járműről (ne rázkódjon a kép, ne mozogjon túl gyorsan).
  5. Figyeljen a videó hosszára: 1 percnél kevesebb idő túl rövid, de nem érdemes 3 percnél hosszabbnak lennie.
  6. Átfogó, alapos bemutatás: mutassa meg a gép külső felületeit minden oldalról, és a belső teret is. A videó tartalmazza a leendő vevő szempontjából fontos részeket, legyen látható a motor, a tartozékok, a kerekek, stb. Indítsa be a motort, és ha a hely engedi, mutassa be a gépet működés közben!

Készítse elő telefonját és készítsen egy szuper videót az eladásra szánt használt nehézgépről vagy járműről!

A Mascuson hirdetés feladásakor lehetősége van az eladó termékről videót feltölteni közvetlenül a telefonjáról vagy számítógépéről.

Emellett természetesen lehetőség van a Youtube-ra vagy más videómegosztó oldalra mutató link megadására.

Próbálja ki most!

Videó feltöltése a Mascuson hirdetés feladásakor

Ossza meg a közösségi médiát:
FacebookTwitterLinkedIn

hagyjon üzenetet

érvénytelen mezők