Iparági beszámoló: a legnépszerűbb használt nehézgépek a Mascus oldalán 2019-ben

1

Összesen több mint 400 000 eladó használt nehézgép található a Mascuson, hat fő iparágba sorolva: építőipar, mezőgazdaság, haszongépjárművek, anyagmozgatás, erdészeti gépek és kommunális gépek. Mind a 6 fő kategórián belül 15-20 alkategóriába sorolva találhatók a hirdetések, melyek még kisebb alcsoportokra bontottak. -ig alkategóriájú, és még kisebb méretű gépeket alcsoportokba sorol. Oldaltérképünk segítségével egyszerűen áttekinthetők mindezen kategóriák és géptípusok.

A gépkategóriák sokszínűségén kívül a Mascuson lévő hirdetések választékát még tovább gazdagítja a számos különböző márka, mely megjelenik platformunkon.

A tavalyi évet zárva szerettük volna megtudni, hogy 2019-ben melyek voltak a legnépszerűbb nehézgépek kínálatunkban. A vizsgálat alapjául a legnézettebb hirdetések elemzései, az emailes vásárlási szándékokban legtöbbször keresett gépek és márkák áttekintése, illetve az eladott (törölt) hirdetések elemzése szolgált.

A legnézettebb géptípusok

A felhasználók 2019-es keresései és megtekintései alapján egyértelműen és kimagaslóan a Traktorok kerültek az #1 helyre. A #2 leggyakrabban keresett géptípus a lánctalpas kotró, de még a második helyen állva is háromszor kevésbé népszerű, mint a traktorok. A toplista #3 helyén szintén építőipari gép áll, a gumikerekes homlokrakodók.

A legtöbbet eladott gépek

A fentiek tükrében nem meglepő, hogy a traktorok és lánctalpas kotrók az első két helyen szerepelnek a Mascusról eltávolított (valószínűsíthetően eladott) gépek tekintetében is.

Ugyanakkor, noha a Transzporterek a legnézettebb gépek listájának végén a 20. helyen álltak, a 20 leggyakrabban eladott gép listáján a 3. helyezést foglalják el.

A leginkább keresett gépek

A Mascuson hirdető kereskedőkhöz érkező, potenciális vásárlók által küldött email-es vásárlási szándékok alapján a lánctalpas kotró volt a leginkább keresett géptípus 2019-ben, melyet szorosan követ a traktorok és a gumikerekes homlokrakodók típus. A következő 3 nagyon keresett gép is építőipari: minikotrók, gumikerekes kotrók és kotrórakodók.

Legkeresettebb használt nehézgép márkák

A Mascuson leginkább keresett márkákat vizsgálva azt látjuk, hogy a legtöbb vásárlási szándék Caterpillar és Volvo hirdetésre érkezett. A JCB, a Komatsu, a John Deere és a Mercedes-Benz követi a fenti top kettest, ám mindegyikükre csupán fele annyi megkeresés érkezett, mint amennyit a Caterpillar vagy a Volvo kapott.

Ossza meg a közösségi médiát:
FacebookTwitterLinkedIn

hagyjon üzenetet

érvénytelen mezők

one comment
legrégebbi
legújabb
    Ganz  1:29 du. - május 20, 2020 Válasz

    Meglepett a Ganzdaru keresettségi statisztikáihoz képest a Mascus Blogon írt és összeállított adatok. A legnépszerűbb géptípusok sorrendjét szinte fordítva lenne valósághű (más platform természetesen, más szándékokkal). Még időbe tart felfognom, hogy a Keresőbeli keresések, és a Mascus Blog-keresési miért nem közelítenek. Hálás vagyok az adatoknak.