Iparági riport: A Mascuson hirdetett használt gépek nemzetközi és belföldi kereslete, 2019. szeptember – október

2

A kereslet földrajzi alakulásának áttekintése a 10 legtöbb hirdetéssel rendelkező ország tekintetében a Mascuson

A nemzetközi jelenlét alapértelmezett, mivel többnyelvű online platformunk nehézgép és jármű hirdetései a feltöltést követően azonnal elérhetőek a különböző országok potenciális vásárlói számára. Ezen kívül a láthatóság növelése érdekében a Mascus banner hirdetési szolgáltatásokat is kínál, mellyel hirdetőink megválaszthatják, hogy üzleti tevékenységüket saját országukon kívül mely más országokban kívánják reklámozni.

Megvizsgáltuk adatainkat, hogy kiderítsük, 2019 szeptemberében és októberében mely országokból érkezett a legnagyobb számú e-mailes vásárlási igény hirdetőinkhez és kereskedőinkhez.

A vizsgálat során a kereslet eredetének analízisét azon 10 top országba érkező érdeklődésekre szűkítettük, ahol a legmagasabb számú hirdetés található a 6 fő kategóriánkban: építőipar, mezőgazdaság, haszongépjárművek, anyagmozgatás, erdészeti gépek és kommunális gépek.

Ezen országokra vonatkoztatva, jelen riportban azt az 5 országot listázzuk, melyek a legtöbb e-mailes vásárlási szándékot küldték a top 10 országokba, valamint megvizsgáljuk ezek százalékos arányát az adott ország teljes keresletéhez viszonyítva.

A Mascus egy, az egész világon elérhető online hirdetési szolgáltatás használt nehézgépek eladásának segítésére. A számos országban megtalálható 33 helyi iroda, a 38 nyelven elérhető weboldal a nemzetközi jelenlét vitathatatlan előnyét nyújtja a Mascuson hirdetőknek.

Mezőgazdaság – Mely országokból érkeznek az érdeklődések a mezőgazdasági gépek legnagyobb piacaira?

Finnországban a legmagasabb a helyi kereslet a mezőgazdasági gépekre, kicsit több mint a teljes kereslet fele. Az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Svédországban a helyi kereslet kb. harmada az e-mailben érkező vásárlási kérelmek összességének. Legalacsonyabb a helyi kereslet a használt mezőgazdasági gépekre Lengyelországban, ahol a belföldről érkező érdeklődések az összes e-mailes kérelem mindössze 3%-át teszik ki.

Építőipar – Mely országokból érkeznek az érdeklődések az építőipari gépek legnagyobb piacaira?

A használt építőipari berendezések iránti kereslet szempontjából az Egyesült Királyság mutatja a legmagasabb számú belföldi érdeklődést, 44%-ot a teljes érkező igényeknek. Az Egyesült Királyságból érkező használt építőipari gépre irányuló vásárlási kérelmek Kínában (18%), Hollandiában (15%) és Lengyelországban (10%) is az első helyen állnak. Jelentős számú érdeklődés érkezik az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokban, Franciaországban és Németországban értékesítésre meghirdetett berendezések iránt is.

A belföldről érkező építőgépre irányuló kereslet alacsony Hollandiában (10%) és Lengyelországban (9%). Lengyelországból ugyanakkor számottevő érdeklődés érkezik a használt építőipari gépekre Németországban (9%), Dániában (8%), Franciaországban (8%) és az Egyesült Királyságban (7%).

Svédországban a használt építőipari gépekre irányuló kereslet fele a skandináv országokból érkezik: belföldről 33%, illetve Finnországból 7%, Norvágiából 6%, Dániából 4%.

Haszongépjárművek – Mely országokból érkeznek az érdeklődések a haszonjárművek legnagyobb piacaira?

A mezőgazdasági és az építőipari szektorhoz hasonlóan Svédországban igen erős a belföldi érdeklődés a használt haszongépjárművekre is (30%), a nemzetközi kereslet nagy része pedig Franciaországból (9%) és Spanyolországból (5%) érkezik.

A belföldi kereslet aránya Spanyolországban a legnagyobb (40%), úgy, hogy Spanyolországban található a legtöbb haszonjármű hirdetés a Mascuson.

Hollandiában az eladó haszonjárművek iránti kereslet nemzetközi szinten oszlik meg: az Egyesült Királyságból (13%), Franciaországból (8%), Spanyolországból (8%), Németországból (6%) származik a legtöbb érdeklődés. A belföldi kereslet mindössze 7%.

A Cseh Köztársaság az 5. helyen áll a Mascuson szereplő használt haszongépjárművek tekintetében. A 29% -os helyi kereslet mellett egyéb kelet-európai országokból érkezik a legtöbb vásárlási szándék: Szlovákiából (13%), Magyarországról (7%) és Lengyelországból (7%).

Anyagmozgatás – Mely országokból érkeznek az érdeklődések az anyagmozgató gépek legnagyobb piacaira?

Az anyagmozgatás szektorban a következő országok használt gépeire magas a nemzetközi kereslet: Dánia, Németország, Hollandia.

Az Egyesült Államokban, Svédországban és az Egyesült Királyságban erős helyi kereslet mutatkozik, amely megközelíti a teljes kereslet felét, vagy az USA esetében (55%) akár meg is haladja azt.

Különösen fontos, hogy az Egyesült Királyság a top tíz legtöbb anyagmozgató berendezést hirdető országból nyolcba jelentős számú vételi érdeklődést küld, az ágazat használt eszközeinek kiemelkedően fontos vevőjévé válva ezáltal.

Megfigyelhető továbbá az Egyesült Államok magas vásárlási szándéka a Franciaországban (14%), Lengyelországban (12%), Németországban (8%), Finnországban (7%), Hollandiában (6%), és Svédországban (5%) hirdetett használt anyagmozgató gépek iránt.

Erdészet – Mely országokból érkeznek az érdeklődések az erdészeti gépek legnagyobb piacaira?

Litvánia és Észtország felkerült a legtöbb erdészeti gépet hirdető top 10 Mascus ország lista aljára. Noha Litvániában nincs erős helyi kereslet az erdészeti berendezések iránt, jelentős számú vásárlási igényt küldenek az országból a skandináv országokba és Lengyelországba.

Érdekesség, hogy az USA erdészeti gépeire irányuló kereslet 50%-a Törökországból érkezik.

Kommunális szektor – Mely országokból érkeznek az érdeklődések a kommunális gépek legnagyobb piacaira?

A használt kommunális gépek területén az USA kiemelkedik a helyi kereslet legnagyobb százalékával, amelyet eddig láttunk: 61%. Ugyanakkor jelentős számú nemzetközi vásárlási kérelmet is küldenek Dániába, az Egyesült Királyságba és Németországba (a teljes kereslet 10%-a az USA-ból érkezik ezekben az országokban).

További információkért kérjük keressen minket: communication@mascus.com

Ossza meg a közösségi médiát:
FacebookTwitterLinkedIn

hagyjon üzenetet

érvénytelen mezők

2 hozzászólás
legrégebbi
legújabb
    Tóth Gergely  4:47 du. - december 17, 2019 Válasz

    Mi a Ganzdaru.hu oldallal (https://www.ganzdaru.hu/) próbálkoztunk iparági, de leginkább funkcionális termék, és márka elemzéseket közzétenni a Google Trendek, segítségével. El kell hogy mondjam, hogy hiába adottak a lekérdezési lehetőségek (adat előhívások), még akkor is ezek struktúrába szerkesztése, levezetése akkora adathalmazt jelent, hogy még mindig nem sikerült ezt elvégezni.

    Mindezt azért írom, mert már most tisztán látható, hogy azt, amire én hiányt véltem, elemzéseket a piacról, azt gyakorlatilag Önök kivétel nélkül teljesítették itt, de ez nem is elég jó kifejezés. Gyakorlatilag egy maximálisan értékes, adatelemzés, értelmezés, prezentáció született!

    Valószínűleg, mi ezt a szintet meg sem tudjuk, vagy így már nem is szeretnék, hiszen nem gondoltuk, hogy valaki Magyarországon erre készül. Miniatűrökkel maximum fogunk készülni, de ilyen terjedelmet nyilván produkálni sem tudunk.

    Remélem hogy ez a cikk és maga a prezentáció széles körben elindul és fel is pezsdíti majd a piaci érdeklődést, és az ez irányú szakmai intelligenciát!

    Gratulálok!